Presentació de l’eina Càlcul Orgànic Local (COL) – 24 juliol 2018 – 17h

Les experiències d’horta agroecològica aporten nombrosos beneficis a nivell d’impacte ambiental positiu, creació d’ocupació i foment de l’economia local. Moltes d’elles però, es troben amb dificultats per arribar a ser viables econòmicament a causa a factors externs a la finca i per carències o condicionants dels propis projectes. Així mateix, és necessari que les persones productores coneguin el valor real d’allò que han produït, tenint en compte els diferents costos que existeixen en una finca agroecològica, i que són diferents als d’una finca industrialitzada. En aquest context, el projecte de l’eina COL (Càlcul Orgànic Local) apareix conseqüència de la necessitat expressada per diversos productors i productores de l’àmbit de Cardedeu d’elaborar una eina que els permeti millorar la seva presa de decisions de cara a la seva viabilitat econòmica.

Al llarg del 2016 i el primer semestre del 2017, la Càtedra d’Agroecologia de la Universitat de Vic i la consultoria agroecològica l’Espigall han desenvolupat, per encàrrec de l’Ajuntament de Cardedeu, una diagnosi i una eina informàtica anomenada COL. Aquesta eina, d’ús obert, permet visualitzar la distribució dels costos de producció de set cultius d’horta diferents.

Es tracta d’una eina pionera en l’àmbit català i, ja abans de la seva presentació ha aixecat interès de diferents professionals del sector i institucions diverses. Actualment, la COL es troba en una primera fase i la voluntat és la d’ampliar progressivament el nombre de cultius disponibles així com l’àmbit geogràfic que abasteixi.

A la jornada del dia 24 de juliol es realitzarà una presentació pública de l’eina i es procedirà a fer un petit taller introductori per aprendre a fer-la funcionar. Per aquest motiu, es recomana assistir-hi amb un ordinador portàtil.

Data: Dimarts 24 juliol de 17h a 18h

Lloc: CSETC, Sala de Formació, c. Josep Vilaseca 23, 08440 Cardedeu

Si estàs interessat en assistir-hi omple el Formulari inscripció

Contacte CSETC:  info@csetc.cat o 93 844 43 02

Share this article on Facebook