Èxit de la 1a Fira d’Economia Social i Solidària – 29 setembre 2018

Cardedeu celebra amb èxit la 1a Fira d’Economia Social i Solidària

Més de 25 iniciatives del territori van exposar els seus projectes aquest dissabte 29 setembre a la Plaça Sant Corneli de Cardedeu. Eren cooperatives de consum, mitjans de comunicació alternatius, grups de finances ètiques i col·lectius que s’engloben en el model de l’Economia social i solidària, un model que prioritza la gestió col·lectiva, democràtica i responsable per sobre del lucre econòmic.

Més de mil veïns i veïnes van poder conèixer de primera mà aquestes iniciatives d’abast tant local com a nivell català. Alhora, dues taules rodones dirigides per Mònica Terribas i David Fernàndez van reflexionar sobre el periodisme compromès i la banca ètica. Les taules van servir per conèixer les problemàtiques del sistema actual, mostrar realitats alternatives existents a casa nostra i resoldre dubtes del públic sobre com accedir a aquests models de consum més responsables.

La Fira va inaugurar-se el dimecres 26 amb el passi del documental “FoodCoop” (supermercat cooperatiu) i va continuar el divendres 28 amb la xerrada “Alternatives econòmiques” a càrrec de l’economista Elena Idoate. Dissabte va ser el dia fort, on a més de la mostra de projectes cooperatius i les taules rodones, la població va gaudir de jocs infantils, una exposició sobre les cooperatives de treball i un dinar agroecològic.

L’organització de la Fira, l’Ajuntament de Cardedeu i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental,  valora molt positivament l’esdeveniment i considera que s’ha posat la primera pedra per continuar celebrant una Fira de referència comarcal en l’àmbit de l’Economia social i solidària.

Share this article on Facebook