Esports10: un nou cas d’èxit dins el servei de Reempresa de l’Ajuntament de Cardedeu

Nou cas èxit reempresa Esports10 Cardedeu CSETCEl passat 15 de febrer es va signar la cessió per compravenda de la històrica botiga de Cardedeu “Esports 10”, especialitzada en material i moda esportiva. Aquesta cessió ha gaudit del seguiment, tutorització i assessorament del CSETC – Ajuntament de Cardedeu, en el marc del programa Reempresa.

Reempresa és una iniciativa pionera a l’estat espanyol, que es va posar en marxa el juny de l’any 2011 de la mà de la patronal catalana Cecot, i la Fundació Autoocupació i que en aquest moment compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que s’articula a través de diversos Centres Locals de Reempresa dels quals, el CSETC-Ajuntament de Cardedeu en forma part.

Reempresa cas èxit Esports10 Cardedeu CSETCLa Reempresa és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor –reemprenedor- pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la. El mecanisme possibilita la compra dels actius i passius d’una empresa existent al seu anterior propietari o propietaris- cedents-  mantenint l’activitat, els llocs de treball i el ritme de funcionament habitual sense entrebancs per l’entorn empresarial proper.

El reemprenedor aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació i els mitjans necessaris per la millora i reorientació del negoci, que parteix d’una situació millor objectivament que la de la possible creació de nou.

Reempresa cas èxit Esports10 Cardedeu CSETCAquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients,  que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

Aquesta cessió garanteix la continuïtat d’Esports 10, amb un nou impuls i salvaguardant els llocs de treball ja existents i la presència d’un comerç de gran popularitat i implantació a la comarca del Vallès Oriental i Maresme, tot evitant la pèrdua de teixit econòmic empresarial a la nostra població.

Share this article on Facebook