Cardedeu Agroecològic

Cardedeu Agroecològic és una iniciativa pública de promoció dels aliments ecològics i locals. A través de processos participatius, treball en xarxa i organització d’esdeveniments, cerquem l’enfortiment i expansió del sector agroecològic des de la producció fins al consum.  La iniciativa es realitza a la zona de Cardedeu, La Roca del Vallès, Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor, Cànoves i Samalús i Vilalba Sasserra.

Som la teva pagesia!

Cardedeu i el territori del seu voltant compta amb més de 15 produccions locals d’aliments, moltes d’elles ecològics.

Comprar en aquestes produccions és apostar per l’economia local, per la qualitat dels teus aliments i pel manteniment del territori agrícola.

Contactes Pagesia Local

 

Mercat de Pagès

Cada dissabte de 9h a 13:30h se celebra el Mercat de Pagès de Cardedeu – Parades Annexes del Mercast Municipal- a la Carretera de Cànoves 5.

Al Mercat hi ha parades de la pagesia amb aliments de proximitat. Tots els aliments del Mercat són ecològics certificats.

T’hi esperem!

Ubicació: 41.639118, 2.355921

Agrorienta’t

El programa d’assessorament Agrorienta’t està integrat en els assessorament públics que ofereix el CSETC – Ajuntament de Cardedeu.

Es tracta de visites amb tècnics especialistes on hi pot accedir qualsevol empresa o projecte agroalimentari del Vallès Oriental, ja que el servei està coordinat amb el Consell Comarcal.

S’ofereixen assessoraments en quatre línies:

  • Creació i consolidació d’empresa agrícola o alimentària.
  • Producció i planificació de cultius (inclòs visites a finca).
  • Normatives i llicències del sector agroramader.
  • Ajuts i subvencions del sector agroramader.

Per demanar hora, cal escriure a info@csetc.cat

Eina COL

Càlcul orgànic local Cardedeu agroecologiaLa COL (Càlcul Orgànic Local) és una nova eina informàtica que permet estimar els costos de producció en horta ecològica professional. Es tracta d’una eina pionera en l’àmbit català i ha aixecat l’interès de diferents professionals del sector i institucions diverses. Actualment, la COL es troba en una primera fase on s’opera amb la regió climàtica de Cardedeu i amb set cultius diferents. Tanmateix, la voluntat és la d’ampliar progressivament el nombre de cultius disponibles així com l’àmbit geogràfic que abasteix.

L’eina ha estat desenvolupada per la Càtedra d’Agroecologia de la U-VIC i l’Espigall per encàrrec de l’Ajuntament de Cardedeu. L’eina és d’ús obert.

Existeixen dues versions: la bàsica i l’avançada (que permet canviar les variables de càlcul). Podeu descarregar-vos els següents fitxers:  eina col bàsica, eina col avançada i el manual d’ús.

Ús i llicències

La COL té una llicència Creative Commons. Es permet compartir les adaptacions de l’obra sempre que es comparteixi de la mateixa manera. No estan permesos els usos comercials de l’obra, més enllà dels de la pròpia explotació agrícola.

Espai Agroecològic

L’Espai Agroecològic de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu va néixer el 2016. Allà s’hi visualitzen els projectes agroecològics locals i hi ha sensibilització sobre la cura del medi ambient i l’alimentació saludable. Durant 4 dies, hi exposen més de 20 productors i productores locals i s’hi celebren més de 25 activitats entre tastos gastronòmics, tallers i conferències. Entre altres, hi ha un espai infantil, horts, un bosc comestible, animals de granja i activitats gastronòmiques de primer nivell.