2a Nit de l'Emprenedor

El divendres 14 d’octubre es va celebrar la 2a Nit de l’Emprenedor, després de la gran acceptació de la primera edició.

La vetllada emprenedora es va realitzar al Centre Cultural i hi van participar com a convidats:

·        Núria Aymerich, de l’empresa Ull a l’ull. Publica mensualment la  revista El Nas, de gran acceptació a Cardedeu. L’any 2010 obra la botiga especialitzada de jocs de taula UE de Drac Jocs.

·        Jordi Serra, de l’empresa Artífecs Disseny i Comunicació Web. Utilitza les TIC per realitzar projectes a mida, d’acord amb les demandes dels clients: des de programar pàgines web, fer campanyes de màrqueting o iniciar el negoci del client en les xarxes socials. Funda amb altres socis el bloc Estol.cat, una xarxa de blocs temàtics en català, dos dels quals han guanyat el premi Blocs de Catalunya 2011.

·        Marta Roger, de l’agrobotiga La Païssa. Neix com a projecte innovador en el marc de l’explotació agrària familiar. Comença amb la comercialització de la carn de la seva explotació, continuant amb la venda de botifarres d’elaboració pròpia. El penúltim projecte, iniciat el 2010, és l’elaboració i venda de gelats amb llet de casa. El seu últim projecte és apropar la botiga al client amb l’obertura d’una parada dels seus productes al mercat municipal de Cardedeu.

         Natàlia García, de l’empresa C10 Cleantech. Centra la seva activitat en la comercialització de sistemes tecnològics per a la gestió d’energies renovables i eficiència energètica. Distribueix un sistema de recàrrega de cotxes elèctrics de marca sueca.

Durant l’acte, moderat per la regidora de Promoció Econòmica Carme Mallorques, els convidats van parlar de les seves motivacions a emprendre, i dels aspectes positius i negatius de tirar endavant un projecte. Van destacar la necessitat d’innovar constantment per tal de ser competitius, de la importància de diferenciar-se de la competència. També es va parlar de les noves tecnologies en els negocis, de la importància de tenir visibilitat a Internet i d’aparèixer a les xarxes socials.

La intervenció del públic va ser molt activa, plantejant qüestions sobre finançament o ajuts, a més de les noves tecnologies.

El tancament de l’acte va anar a càrrec de l’alcaldessa, Calamanda Vila, parlant del nou Centre de Suport Empresarial i Tecnològic (CSETC) i donant el tret de sortida de la Setmana tecnològica, que es duu a terme del 14 al 20 d’octubre al CSETC.