3a edició de la Fira Ecosocial de Cardedeu

Banner 3a Fira EcoSocial Cardedeu3a edició de la FIRA ECOSOCIAL

La Fira Ecosocial, nascuda l’any 2018 i impulsada per l’Ajuntament de Cardedeu i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, pretén donar a conèixer una manera més justa i sostenible de generar economia al territori de Cardedeu i rodalies.

L’edició del 2020, marcada per la crisi del COVID, consistirà en 4 xerrades al voltant dels eixos d’alimentació, cultura, cooperació i desigualtats internacionals. L’acte serà del 21 al 24 de setembre i es podrà seguir presencialment al Teatre Auditori de Cardedeu i per streaming amb la col·laboració de RadioTelevisió Cardedeu.

PROGRAMACIÓ DE LES XERRADES

Dilluns 21 a les 18:30h – XARXES ALIMENTÀRIES LOCALS EN TEMPS DE COVID

Com s’ha vist afectada la producció i distribució alimentària a casa nostra? En parlarem amb Laia Batalla, co-autora de l’informe “Xarxes alimentàries locals en temps de Covid-19” i directora de l’Escola de Pastors de Catalunya. També comptarem amb la presència de Pere Artigas, que explicarà la seva experiència a la Segalla, una formatgeria ecològica amb ramat propi.

 

Dimarts 22 a les 18:30h – INDESTRUCTIBLES

Durant més de 2 anys, el projecte Indestructibles ha documentat les històries de 11 nens i nenes de 10 països africans com a reflex dels èxits i reptes d’un continent divers i fascinant.  Es tracta d’un projecte, doncs, sobre una infància africana que lluita.

La presentació comptarà amb els dos creadors del projecte: Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez.

 

Rètol 3a Fira EcoSocial CardedeuDimecres 23 a les 18:30h – CULTURA I COHESIÓ SOCIAL

Durant la pandèmia, s’han prioritzat uns àmbits sobre els altres. S’ha donat prou importància a la cultura? I com ha quedat l’escena musical catalana amb la crisi de la Covid-19? Existeixen bones pràctiques per repensar i enfortir el sector?

En parlarem amb Ester Bonal, directora de Xamfrà i Directora d’EducArtS, projecte d’educació artística per l’equitat educativa de Barcelona; i Arnau Aymerich, membre del grup musical i cooperativa Ebri Night.

 

Dijous 24 a les 18:30h – MITJANS COMUNITARIS I PROJECTE NEW NEIGHBOURS

Els mitjans de comunicació comunitaris són oberts a la ciutadania i sensibles a les temàtiques socials. Es tracta d’un model de mitjans no condicionats per interessos econòmics i polítics. Coneixerem aquest model de mitjans de la mà d’Àlex Ferre,  Vicepresident de RTVCardedeu.

A més, Ferre també explicarà el projecte New Neighbours on hi participa RTVC. Aquest projecte europeu se centra en la convivència i relacions amb persones de cultures diverses.

 

Inscripció prèvia:

https://www.entrapolis.com/organitzador/ajuntament-de-cardedeu

Seguiment per streaming:

youtube.com/rtvcardedeu