Ajuntament de Cardedeu i PIMEC Vallès Oriental signen un acord per garantir el relleu generacional de les empreses del municipi

Cardedeu, 20 de juny de 2016. L’Ajuntament de Cardedeu i PIMEC Vallès Oriental han establert un conveni de col·laboració que té per objectiu assegurar la continuïtat de les empreses immerses en un procés de relleu generacional. L’acord ha estat signat pel l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé, i el president de PIMEC Vallès Occidental, Vicenç Paituví, al Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC).

La iniciativa neix de la col·laboració publicoprivada entre les dues institucions per tal de sumar recursos, coneixements i expertesa en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat. L’Ajuntament de Cardedeu se suma així al programa “Protocol familiar” de PIMEC que, a través de consultoria experta i individualitzada, dóna suport a les pimes en la continuïtat de l’empresa familiar, la incorporació de nous membres, la retribució i l’estabilitat financera durant el procés.

Actualment, més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió. El programa vol evitar la poca planificació que accentua les interferències no només en les estratègies sinó també en la pròpia gestió posant en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa davant proveïdors, clients i entitats financeres.

L’alcalde de Cardedeu ha manifestat que “des de l’Ajuntament de Cardedeu acompanyen i donen suport a la iniciativa emprenedora, el creixement empresarial i l’ocupació i, en aquest sentit, considera de molt d’interès col·laborar en el projecte de relleu generacional”.

El president de PIMEC Vallès Oriental ha destacat “la importància que té garantir el relleu generacional de les petites i mitjanes empreses vallesanes, ja que són les que creen ocupació i llocs de treball però també tenen un valor social, pel coneixement i experiència acumulada, que va més enllà de la pròpia empresa”.

L’empresa familiar té una gran importància al territori català. Representa el 66% del teixit empresarial, proporciona un 57% de l’ocupació i la seva facturació arriba al 55% del total. Per demarcacions, Girona té un 82% d’empreses familiars, Tarragona un 73%, Lleida un 72% i Barcelona un 62%.