Bona acceptació de la Setmana Tecnològica de Cardedeu

Les jornades sobre tecnologia, la segona Nit de l'Emprenedor i la inauguració del viver d'empreses tecnològiques, tot un èxit.

El dimecres 19 d'octubre va ser el torn de la jornada sobre tecnologia empresarial. Al matí, Josep Pagès de l'empresa Dynamica va parlar d'eines tecnològiques que permeten gestionar de manera més eficient les empreses, i Ramon Costa, de la fundació Microsoft Innovation Center, va explicar com disposar d'aquestes eines al núvol (cloud computing). A continuació, el Sr. Donald de l'empresa Cisco, va parlar de com es poden ajustar els sistemes dins de les organitzacions per adaptar-se a les noves necessitats.

La primera part de la jornada es va tancar amb una taula rodona on també hi va participar Ceferino Raposo, de l'empresa Unitronics, i Gonçal Bonhomme, de l'empresa Orange, que van explicar què podien oferir les seves empreses al CSETC i a les empreses de Cardedeu.

Ahir va cloure la Setmana Tecnològica que s'ha celebrat entre el 14 i el 20 d'octubre amb motiu de la inauguració del Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC). La Setmana va cloure amb la jornada sobre tecnologia emprenedora adreçada a estudiants i emprenedors joves, on la tècnica de Promoció Econòmica municipal, Carmina Heredero, va tractar les competències que ha de tenir una persona per considerar-se emprenedora. A continuació, els estudiants van fer un taller de generació d'idees de la mà de Jordi Colobrat, de la fundació i2cat i el Citilab.

La jornada de la tarda va començar amb la intervenció de Ceferino Rasposo explicant l'ús dels dispositius mòbils i com pot afectar la seva aparició sobre la productivitat en l'empresa. Després, Gonçal Bonhomme va parlar dels projectes innovadors en els que està treballant actualment la seva empresa, Orange.

La primera de les jornades es va fer dimarts 18 d'octubre, sobre tecnologia educativa, en la qual hi van assistir professionals del món de l'educació i on hi va participar la major part dels centres educatius de Cardedeu. Joan Manel Martin, de la Fundació i2cat, i Miguel Ángel Muras, de l'empresa FactorSim, van explicar les noves tendències educatives. L'explicació es va complementar amb la presentació de 2 casos pràctics: un de secundària, de la mà d'Àlex Letosa, ex-professor de l'IES Sui, i d'un de primària, de Marta Grané professora de l'escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac. La jornada va acabar amb una taula rodona en la qual es va parlar de com millorar el sistema educatiu mitjançant les noves tecnologies a les aules i de com millorar les infraestructures i els sistemes tecnològics actuals.

La Setmana Tecnològica va començar el divendres 14 d'octubre, amb la segona Nit de l'Emprenedor, i amb la inauguració del CSETC el dilluns 17 d'octubre. Durant tota la Setmana 150 persones han passat pel del Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu.