Els comerços i establiments comencen a aixecar les seves persianes

info establiments inici desescalada confinament covid19 CardedeuAmb l’inici de la fase de desescalada del confinament arran de la crisi sanitària i l’actual estat d’alarma, alguns dels establiments que fins ara no podien fer venda directa al públic poden començar a obrir els seus negocis.

Per aquest motiu, des del CSETC hem iniciat una campanya informativa per a tots els establiments de comerç i restauració del nostre municipi.

Després d’una primera fase telemàtica per detectar la previsió d’obertura dels diferents negocis, durant aquests dies, tècnics del CSETC estan visitant tots els comerços i establiments del municipi que han obert els seus negocis per informar-los de la normativa vigent d’obertura i per detectar les necessitats que tenen. Actualment, la majoria d’establiments s’estan preparant per poder obrir les portes tan aviat com els sigui possible, atenent els requisits de seguretat que se’ls demana per normativa.

Ara per ara, però, el percentatge d’obertura es va incrementant dia a dia, amb la previsió que al llarg de la propera setmana, el nombre de botigues i establiments amb obertura permesa que hagin aixecat la persiana sigui pràcticament total.

Cartell mesures higieniques establiments covid19 CardedeuEls establiments que necessitin més informació, suport o aclariments respecte a les normatives existents i elements de seguretat (mascaretes, pantalles,….) es poden posar en contacte amb el CSETC mitjançant info@csetc.cat.

Aquesta informació també s’està fent arribar als establiments de restauració que podran obrir els seus negocis quan Cardedeu passi a la Fase 1 de la desescalada l’actual estat d’alarma. A més a més, des de l’Ajuntament s’ha enviat una carta informativa als establiments que disposen de terrassa informant-los que només es podrà ocupar una capacitat màxima del 50 % de l’espai disponible, per tal de respectar la distància de seguretat entre els clients.

A la vegada, per garantir la distància de seguretat entre els usuaris i els vianants de la via pública, bars i restaurants hauran d’indicar, de manera clara i visible, el límit de la superfície que ocupa la terrassa, bé amb mampares de metacrilat, testos amb plantes, amb una cinta, etc.