L’Ajuntament de Cardedeu renova el seu compromís amb la Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses del territori

  • Cardedeu disposa d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya al Centre de Suport Empresarial i Tecnològic (CSETC) que dona servei a Cardedeu, Cànoves i Salamús, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Llinars del Vallès i Vilalba Sasserra.
  • La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar, el passat 2016, l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa als municipis de la Diputació de Barcelona.

 

Cardedeu, 18 d’abril de 2018. L’Ajuntament de Cardedeu ha renovat aquest dimecres al migdia el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El municipi disposa des del 2013 d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat al Centre de Suport Empresarial i Tecnològic (CSETC) on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi.

A l’acte hi ha participat la Regidora de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Cardedeu, Núria Hernández i Gil, la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad així com la consultora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent.

El passat mes juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord renovat d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar i evita el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

 

15 llocs de treball salvaguardats a Cardedeu gràcies a Reempresa

A Cardedeu hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 5 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 125.000  euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 15 llocs de treball al municipi. El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat al CSETC ha assessorat a un total de 25 cedents i a 70 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. A més de a Cardedeu, aquest punt d’atenció també dona servei als municipis de Cànoves i Salamús, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Llinars del Vallès i Vilalba Sasserra.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja supera les 1.600 generant una inversió induïda de més de 65M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35,2% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30,5% i un 27,5% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,8% restant.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d’adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.