L’Ajuntament i Microsoft signen un conveni de col·laboració

Cardedeu és, després de Barcelona, el segon municipi de Catalunya que s’incorpora a la xarxa Tercer Lloc (www.tercerlloc.cat), una xarxa de localització d’espais públics on treballar amb qualsevol ordinador o dispositiu portàtil. Són “tercer llocs” els espais públics d’un poble o ciutat on un treballador que faci part de la seva feina a distància pugui tenir accés a unes condicions mínimes de treball: un lloc per seure, una taula, un endoll, ambient de silenci, i cobertura wifi per connectar-se a Internet.

De moment Cardedeu compta amb 21 espais que reuneixen aquestes característiques i que ja es poden consultar a www.tercerlloc.cat, on es pot trobar una fitxa descriptiva de cadascun d’aquests espais així com un plànol de la situació de tots ells. A més, els mateixos usuaris i propietaris o gestors d’aquests espais poden donar d’alta nous punts

que reuneixin les condicions requerides per ampliar la base de dades.

La incorporació a la xarxa Tercer Lloc és un dels punts recollits en el conveni de col·laboració que ahir van signar l’Ajuntament de Cardedeu i el MIC Productivity, el Centre d’Innovació en Productivitat de Microsoft. Aquest Centre és una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a les empreses a incrementar la productivitat dels seus treballadors.

El conveni servirà de base per col·laborar conjuntament al futur Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (viver d’empreses). De fet, el MIC Productivity ja ha manifestat la voluntat de ser ens col·laborador del viver i el conveni ja recull l’aportació de diferents recursos per col·laborar en la posada al funcionament del CSETC. També s’ha incorporat la possibilitat de celebrar jornades de treball entre les empreses locals per fomentar la interrelació i donar a conèixer les accions que poden implantar als  seus negocis per millorar-ne la productivitat. La primera d’aquestes jornades se celebrarà durant el primer trimestre de l’any que ve.