Nou èxit al lliurament de premis del 5è Concurs Joves Idees Emprenedores al Teatre Auditori de Cardedeu – 1 juny 2018

El Teatre Auditori de Cardedeu, amb capacitat per 298 persones, s’ha tornat a omplir pel lliurament de premis del 5è Concurs Joves Idees Emprenedores.

El divendres 1 de juny es va tancar el programa “FEM EMPRESA!” del curs 2017-18, que té com a objectiu difondre la cultura emprenedora i estimular l’esperit emprenedor als joves dels instituts, amb l’acte de lliurament de premis del 5è Concurs Joves Idees Emprenedores.

Un any més, els Ajuntaments de Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, La Roca del Vallès i Cardedeu han col·laborat conjuntament en una nova edició del programa “FEM EMPRESA!”, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Des del Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC) s’han realitzat seminaris sobre l’esperit emprenedor, on s’han avaluat les característiques que necessita un/a emprenedor/a i s’han treballat dinàmiques de treball cooperatiu, i també s’han realitzat tallers de generació d’idees, on els alumnes han desenvolupat les seves idees.

En aquesta edició han participat per els instituts INS Vilamajor (Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor), INS La Roca (La Roca del Vallès), INS Manel Raspall i INS Pla Marcell (Cardedeu) i el Centre de Formació  La Mongia (Cardedeu).

Com a novetat, aquest any, per equiparar el nivell d’estudis, els 298 alumnes participants estudien 4t d’ESO i PFI-PTT administratiu. I han presentat 76 projectes d’idees emprenedores.

Com a segona novetat, els alumnes han presentat un video amb el seu speech d’1 minut per vendre la seva idea a un jurat format per 2 membres del professorat dels instituts participants.

A l’acte va estar present la regidora de Desenvolupament Local, Núria Hernandez, que va donar la benvinguda a la jornada, i va participar al lliurament dels premis a les 3 categories de joves idees emprenedores.

 

Els guardonats als premis del 5è Concurs Joves Idees Emprenedores són:

  •  Premi millor Idea d’aplicació de la tecnologia

GUANYADORS: Nerea Heras, Bernat Pablos, Duna Argent, Mireia Sanchez, Andreu Jiménez (INS La Roca – 4t ESO D)

IDEA: VIRTUAL GLASS – Ulleres amb un sistema integrat de GPS i càmera per a persones cegues o amb dificultat de visió. Mitjançant reconeixement de veu, la persona indica l’adreça on vol anar, s’activa el GPS que li comunica mitjançant uns auriculars el camí a seguir.

 

FINALISTES: Laia Estapé, Pol Mestre, Omar Ferreté (INS La Roca del Vallès – 4t ESO A)

IDEA: MEMORIES – Aplicació de dispositius mòbils per a realitat virtual que, mitjançant la música aconsegueix fer recordar als malalts d’Alzheimer, els moments de la seva vida que estan associats amb aquella música en concret

 

FINALISTES: Nuria Audouard, Gina Vilbeta, Pau Sillero, Pere Domingo (INS Manuel Raspall –4t ESO C)

IDEA: MYMARKER – Dispositiu electrònic recargable amb energia solar tant textos impresos com escrits a mà, els emmagatzema en una  memòria interna i permet passar-los a un ordinador mitjançant connexió bluetooth.

 

 

  • Premi a la millor Idea d’economia social, solidària i/o sostenible

GUANYADORS: Aida Martínez, Oriol Surós, Aina Masclans, Matteo Eiras, Alba Garcia (INS La Roca del Vallès –4t ESO A)

IDEA: L’ENZIM ANTI-PLÀSTIC – Cambra amb molts enzims que es mengen el plàstic que s’ubicaria a les deixalleries per eliminar el plàstic que aboca la població de cada municipi, d’aquesta manera es reduiria l’enorme quantitat de residus plàstics i la contaminació que es genera en cremar-los.

 

FINALISTES: Berta López, Xavi Salas, Cristina Espinosa,Imane Fakhchi (INS Manuel Raspall – 4t ESO C)

IDEA: NO POSIS FI ALS ESTUDIS – Plataforma orientada a persones que no poden assistir a classe per problemes socials o personals com les que pateixen bullying o malalties de llarga durada. Aquesta web disposa d’itineraris formatius basats en l’ESO i organitzat per cursos pots anar estudiant totes les assignatures. A més té una xarxa social perquè mitjançant un perfil privat pots participar en xats amb persones que pateixen la mateixa situació i/o orientadors que et puguin ajudar a no tancar-se en si mateixos.

 

FINALISTES: Maria Castillo, Guadalupe Castillo, Georgina Portillo, Gaia Xicota (INS Vilamajor – 4t ESO Economia)

IDEA: OAV – L’Organització d’Ajuda Voluntària és una entitat sense ànim de lucre que ofereix un servei perquè els estudiants universitaris facin voluntàriament companyia a gent gran en residències, i si fan un mínim de 100h, es podran beneficiar d’una reducció del 35% de les taxes de la matrícula universitària.

 

  • Premi a la millor Idea d’innovació local o de proximitat

GUANYADORS: Berta Costabella, Meri Hernandez, Elena Alcaraz, Clara Jurado (INS Pla Marcell –4t ESO)

IDEA: FIREOFF Dispositiu en forma de cilindre vertical que disposa de parallamps a la part superior per reduir el risc de incendis, i de 6 sortides per expulsar aigua i/o neu carbònica quan l’incendi existeixi, que es posarien en llocs estratègics per reduir a la zona a protegir.

 

FINALISTES: Juan Arese, Samba Balde, Eduardo Vaca (Centre Formatiu La Mongia – PTT-PFI Administratiu)

IDEA: JUSAED ENERGY – Bancs ubicats als punts més transitats a Cardedeu que disposaran de punts de recàrrega pels mòbils o tablets, que funcionaran amb energia solar.

 

FINALISTES: Luis Gallardo, Màxim Gisbert, Mònica Bert (INS La Roca – 4t ESO B)

IDEA: CSABA – Cooperativa per la Salvació dels Animals de la Bassa dels Ànecs ofereix un servei d’alimentació i veterinari perquè l’ecosistema de la bassa ubicada a La Roca del Vallès estigui en bones condicions i pugui ser un lloc per gaudir les famílies.

 

  • Premi al centre més valorat

GUANYADOR: INS La Roca del Vallès

Participant amb 4 projectes finalistes, amb 2 projectes guanyadors.

 

 

 

RTV Cardedeu va donar suport, novament com cada any, al lliurament de premis Joves Idees Emprenedores i va fer una notícia a l’informatiu setmanal.

Aquí podeu veure el vídeo de la notícia.