Resum del 3r Fòrum Industrial i Empresarial – abril 2017

Promogut pel Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu, l’espai LA FÀBRICA de Sant Pere de Vilamajor va acollir el dijous 27 d’abril entre les 10:00 i quasi les 14:00 hores el tercer Fòrum Industrial i Empresarial, enguany dedicat a la Cooperació i la Simbiosi empresarial com a mecanismes per a generar oportunitats de creixement i consolidació del teixit productiu d’un territori.

La Sra. Pamela Isus Saurí, alcaldesa de Sant Pere de Vilamajor, va obrir l’acte i en donar la benvinguda a l’acte va animar a totes les persones assistents, especialment, a aprofitar l’espai de networking per trobar sinèrgies de col·laboració.

La taula rodona va comptar amb la participació de:

– Sra.  Verònica Kuchinov, co-fundadora i co-directora de Simbiosy, empresa especialitzada en el disseny d’estratègies de simbiosi industrial. Presidenta de la Comissió d’Energia i Residus del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i del Congrés Internacional Rural Smart Grids.

– Sr. Josep Lluís Segú, metge, soci i director d’EDUCAWEB i DEP CONSULTORIA ESTRATÈGICA (investigació social aplicada per a l’administració), actualment ostenta el càrrec de President del Clúster EDUTECH.

La simbiosi industrial es fixa com a objectiu identificar, en un territori, quins residus d’unes empreses poden ser matèria primera per a unes altres. D’aquesta manera, les primeres poden aconseguir un benefici addicional per una matèria que ja donaven per perduda i les segones poden proveir-se a un cost inferior.

 

Un clúster és una concentració d’empreses i institucions (públiques o privades) que comparteixen objectius en un sector econòmic (que elles consideren estratègic) concret, el que els permet abordar projectes conjunts, ja siguin de difusió de la seva activitat o d’innovació, desenvolupament i investigació.

 

Hi ha hagut consens, entre els membres de la taula i les persones assistents, que per fomentar la col·laboració cal “una figura dinamitzadora” que, de manera sostinguda durant un temps, acompanyi a les empreses en aconseguir casos d’èxit de col·laboració empresarial. Són aquests casos d’èxit els que contribuiran a generar confiança en el procés i a generar models a seguir.

Sens dubte les administracions públiques juguen un paper fonamental en aportar recursos que facin realitat aquesta “figura dinamitzadora”. Més enllà, és la voluntat clara i compromesa per part de les empreses i la seva confiança en que el temps dedicat a fomentar relacions i projectes en cooperació serà rendible, les que realment actuaran com a adhesiu d’un model de col·laboració sostenible en el temps.

 

Podeu consultar el vídeo al següent link de RTVCardedeu.