Segona convocatòria subvencions restauració, centres estètica i establiments en centres comercials Covid 19

Segona Onada Ajuts Covid19 Generalitat CatalunyaEl Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya obre dilluns, 21 de desembre, la segona línia d’ajuts per als sectors de la restauració, els centres d’estètica i els establiments ubicats en centres o recintes comercials afectats econòmicament per les restriccions decretades per la Covid-19.

El termini de sol·licitud comença avui a les 12 h i finalitza el 30 de desembre a les 14 hores fins l’exhauriment de pressupost.

Per a més informació i condicions per a sol·licitar aquesta subvenció us podeu adreçar aquí i a  la infografia que us adjuntem.

Descripció de la subvenció

Aquesta subvenció té la finalitat de reactivar i impulsar aquestes activitats davant de la situació de tancament que ha comportat la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, que varen implicar la suspensió d’aquestes activitats.

Modificació de les bases

El manteniment de les restriccions i tancaments decretats per als sectors de la restauració i els establiments o locals de centres o recintes comercials requereix ampliar els recursos destinats a pal·liar els perjudicis econòmics derivats d’aquestes restriccions. És per això que el Departament d’Empresa i Coneixement ha modificat les bases de la convocatòria de subvencions adreçada a aquests sectors amb l’objectiu d’incrementar els imports dels ajuts i prioritzar que els rebin aquells qui no n’han rebut cap abans. Podeu consultar el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que publica la modificació de les bases. En els propers dies s’obrirà la convocatòria.

Les quanties dels ajuts

  • Bars, restaurants i cafeteries: aportació de 2.000 euros.
  • Centres d’estètica i bellesa: aportació de 1.500 euros.
  • Comerços situats dins de centres o recintes comercials: aportació de 3.000 euros.

Únicament hauran de presentar sol·licitud els establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, i els establiments de restauració i estètica que no van demanar la primera convocatòria de subvencions.

En el cas dels establiments que ja són beneficiaris de la primera línia d’ajuts a restauració, centres d’estètica i bellesa, es procedirà a un segon pagament automàtic de l’ajut sense haver de fer cap tràmit nou.

Es donarà prioritat en el pagament als beneficiaris que no hagin cobrat cap ajut.