Una vuitantena de persones a la 4a Nit de l’Emprenedor

Prop de 80 persones van participar a la 4a Nit de l’Emprenedor que es va celebrar el divendres 18 d’octubre al Centre Cultural de Cardedeu. La regidora de Promoció Econòmica, Carme Mallorques, va obrir l’acte donant la benvinguda i presentar els convidats a la taula rodona. Ferran Civil, president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, va transmetre als assistents la voluntat de l’administració d’evitar tancaments d’empreses, promoure l’esperit emprenedor entre la ciutadania i simplificar els tràmits per engegar projectes.

La taula rodona va comptar amb la participació de Francisco Martínez soci fundador i gerent de Van-Express, Albert Colomer, entre d’altres, Director del Centre de Reempresa de Catalunya, Daniel Boil, president de PIMEC-Joves empresaris del Vallès Oriental, Manel España, secretari general del Fòrum d’emprenedors de la Unió Empresarial Intersectorial i Antoni Armengol, president de l’Associació d’emprenedors i emprenedores del Baix Montseny que van discutir i debatre sobre diverses qüestions entorn l’emprenedoria, la situació econòmica i el paper que ha de jugar l’administració. Es va plantejar la sostenibilitat dels negocis per si mateixos i no per subvencions, i la necessitat de conscienciar als potencials inversors privats. Tots els ponents van estar d’acord en que la col·laboració i la cooperació són mecanismes excel·lents per impulsar un projecte sense dependre del finançament directe de tercers. També van aclarir que no és possible una col·laboració ni cooperació sòlida sense que les persones que hi intervenen hagin dedicat temps i esforç a la coneixença i a saber treballar plegats.

El públic assistent va col·laborar amb aportacions entorn l’admiració pels ponents, la inquietud per tirar endavant projectes emprenedors, la voluntat d’ampliar la xarxa de contactes i la necessitat de conèixer els mecanismes i les institucions convenients.

Després el debat, es van lliurar els diplomes de la 1a edició del Curs superior de màrqueting 2.0, xarxes digitals i comerç electrònic.

Va cloure l’acte Calamanda Vila, alcaldessa de Cardedeu, que va apuntar que prop de 200 emprenedors i 50 empreses han participat durant l’últim any en el diferents programes i projectes organitzats pel CSETC.