La Unió Europea premia Guifi.net

La Fundació Guifi.net va rebre el 16 de novembre a Brusel•les de la mà del Comissari Günter H. Oettinger per a l’Economia i Societat Digital de la Comissió Europea, el premi com a millor iniciativa per la Banda Ampla de nova generació del 2015 en la categoria de “models innovadors en finançament / models econòmics i inversió” com a reconeixement al model desenvolupat i al considerar-lo com a model de referència per a la inspiració de molts altres projectes de banda ampla de nova generació a Europa.

La xarxa de telecomunicacions Guifi.net va començar-se a desenvolupar al 2004, com a iniciativa ciutadana que mitjançant enllaços sense fils aconseguia fer arribar l’accés a Internet on no era possible tenir-lo de cap altra manera. Des d’aquell moment la infraestructura de xarxa no ha parat de créixer, havent incorporat, en els darrers anys, trams de xarxa amb fibra òptica i desenvolupat el model econòmic basat em la gestió dels Comuns i la economia col·laborativa aplicant els principis de la premi Nobel d’Economia 2009, la doctora Elinor Ostrom. El resultat és habilitació de professionals i petites empreses vinculades al territori per posar en valor la proximitat i oferir uns serveis competitius en cost i qualitat als que puguin oferir els operadors que utilitzen models estrictament privats basats en el domini de la infraestructura.

 

Al víver del CSETC està allotjada l’empresa Ticae Telecom, sl, empresa creada pels emprenedors Jorge Losada i Xavier Poza de Sant Pere de Vilamajor i Cardedeu, respectivament. L’empresa TICAE forma part de la fundació Guifi.net, com un element de la plataforma que té com a objectiu la xarxa oberta, lliure i neutral.

En paraules de Jorge, “A Ticae fa temps que creiem en aquest model, per això forma part del nostre ADN. Tot i això és un orgull que un organisme com la Unió Europea no només reconegui la tasca feta durant els últims anys sinó que ho recomani com a model a seguir

Més informació a la web de la Unió Europea i al següent link