L’OMIC surt al carrer el 15 de març per celebrar el Dia Mundial del Consumidor

De 10 del matí a 1 del migdia, una carpa a la plaça d’Anselm Clavé va atendre reclamacions de persones consumidores, tant de compra de productes com de contractació de serveis.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Cardedeu va sortir al carrer per atendre consultes i dubtes sobre consum el dijous 15 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Consumidor.

L’OMIC va instal·lar una carpa a la plaça d’Anselm Clavé, de 10 a 13 h del matí, des d’on es van atendre dubtes i reclamacions de qualsevol persona que hagi fet compres de productes o contractacions de serveis i consideri que no s’han respectat els seus drets com a consumidor.

Cada 15 de març se celebra el Dia Mundial del Consumidor amb motiu que el 15 de març de 1962, John F. Kennedy, president dels EUA, va pronunciar un discurs, davant el Congrés d’aquest país, incidint en els drets dels consumidors. Uns anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l’ONU l’any 1983.