Cardedeu tindrà un viver d’empreses tecnològiques al 2011

El Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC) és un projecte per crear un viver d’empreses tecnològiques i un centre de formació en TIC’s a Cardedeu. El CSETC, que estarà operatiu durant el 2n semestre d’aquest any, ha rebut per al seu finançament subvencions per un import de  391.147,32 €, de les quals 216.568,00 euros corresponen al FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional),108.284,00 euros a la Diputació de Barcelona i 66.294,78 al PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya).

El viver d’empreses està ubicat, darrera l’edifici de l’Ajuntament, i allotjarà emprenedors i microempreses de base tecnològica amb l’objectiu de donar-los suport i un espai necessari en les fases de naixement de l’empresa. L’equipament, de 340 m², tindrà 7 mòduls per allotjar empreses, sales polivalents de formació i promoció, i espais per al personal tècnic de suport. El públic objectiu del CSETC seran els emprenedors que basin el seu projecte en un ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació. A més de facilitar una ubicació on desenvolupar el seu projecte empresarial de forma temporal, el CSETC orientarà i assessorarà la persona emprenedora, oferirà formació, programarà activitats i organitzarà esdeveniments.

El CSETC serà gestionat per l’Ajuntament de Cardedeu amb la col·laboració d’agents públics i privats. En aquest sentit s’ha signat un conveni amb l’empresa Microsoft i en les properes setmanes es preveu signar-ne de nous amb altres empreses d’àmbit comarcal.

Per la regidora de Promoció Econòmica, Carme Mallorques, “la concessió de l’ajut per tirar endavant el projecte és una notícia excel·lent, ja que repercutirà en la creació de llocs de treball en un futur proper. El Centre de Suport Empresarial i Tecnològic serà una realitat molt aviat, i es convertirà en el bressol de futures empreses que generaran riquesa al municipi. El CSETC permetrà protegir el talent local perquè no es vegi obligat a marxar fora”.

En aquest sentit, l’alcaldessa Calamanda Vila, afegeix “ara ens toca començar a planificar els espais del municipi on aquestes empreses puguin tenir més recorregut. Hem de preveure que algunes d’aquestes empreses necessitin créixer i es puguin quedar a Cardedeu, per això de seguida ens posarem a treballar perquè, a mig termini, tinguem sòl industrial adequat a les seves necessitats”. Finalment l’alcaldessa també ha volgut destacar que “projectes com aquest, o el d’interconnectar tots els centres educatius amb fibra òptica, Cardedeu s’està posicionant indiscutiblement com un municipi de referència en l’àmbit de la formació i les noves tecnologies. És important que Cardedeu sigui conegut per la seva empenta i la seva determinació a l’hora d’impulsar projectes tecnològics i d’alt valor afegit com aquests”.

El projecte de Cardedeu ha sigut un dels 24 seleccionats d’entre els 75 que s’han presentat a la convocatòria de subvencions del FEDER de la província de Barcelona. Al Vallès Oriental només tres municipis han rebut subvenció del FEDER: Cardedeu, Granollers i Caldes de Montbui.