La revista Emprèn fa un ampli reportatge sobre l’emprenedoria a Cardedeu.

La revista Emprèn, editada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, fa un ampli reportatge sobre l’emprenedoria i la creació d’empreses a Cardedeu.

La publicació de caire semestral, repassa al seu primer número com funciona i a qui es dirigeix el servei de Suport a la Creació i Consolidació d’Empreses de l’Ajuntament de Cardedeu. Durant els darrers dos anys, 308 persones emprenedores han fet us del servei per trobar assessorament en la creació i consolidació d’empreses donant com a resultat final la creació de 69 noves empreses. El servei també ha estat un dels agents impulsors de noves iniciatives emprenedores a la vila, com són els distintius de comerços de nova creació, l’espai viver del mercat municipal i el projecte del Centre Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC), que esdevindrà el nou pol d’actuació per a iniciatives emprenedores al municipi.

La publicació també entrevista un dels professionals assessorats pel servei, Josep Mª Puigdollers, qui va fundar al 2006 juntament amb un soci, la empresa de serveis informàtics Dynamica. En cinc anys, la empresa ja té 13 treballadors i és un dels partners de referència en software de gestió de Microsoft.

La publicació esmenta, com a iniciativa d’impuls a l’emprenedoria, l’edició de l’any passat de la Nit de l’emprenedor. L’esdeveniment, que va tenir un gran èxit d’assistència i participació, va suposar l’oportunitat per a emprenedors de la comarca de conèixer de primera mà els serveis al seu abast oferts pel consistori, els casos d’èxit protagonitzats per emprenedors de la comarca i la ocasió perfecta per fer networking  entre els assistents.

El reportatge acaba oferint les dades estadístiques de l’activitat emprenedora a Cardedeu. Les dades mostren una tendència creixen en nombre de emprenedors i una lleugera major presència de dones en aquests dos anys. La forma jurídica majoritària ha estat la d’autònom i per sectors, el comerç al detall ha protagonitzat la creació de noves empreses al municipi. Al final es donen les magnituds agregades d’accions per a la emprenedoria a nivell comarcal, que permeten contrastar que les iniciatives emprenedores són una tendència a l’alça al Vallès Oriental.

El número 1 de la revista Emprèn, està disponible a l’apartat Documentació i enllaços del web del CSETC.