Compromís pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El gener del 2023 s’aprovà per unanimitat al Ple Municipal l’adhesió a l’Acord Nacional per l’Agenda 2030, la subscripció a l’Aliança 2030 i el compromís a treballar activament a favor de l’assoliment dels ODS.

L’ Ajuntament de Cardedeu participa de les jornades d’intercanvi amb altres municipis veïns compromesos a través de l’Oficina 2030 i ODS del Consell Comarcal del Vallès Oriental, per a compartir bones pràctiques, formació i estratègies comunes.

Com a accions destacades, RTV Cardedeu participa en el projecte Onda ODS amb 150 mitjans locals d’arreu del territori espanyol per fer difusió de projectes o entitats que treballen al voltant dels ODS i Agenda 2030, a través de la plataforma de continguts Sonando Local.

D’altra part, aquest 2023 la Fira de Sant Isidre es va celebrar del 12 al 15 de maig en un context de sequera sense precedents a tot el territori. L’Espai Agroecològic va oferir una programació específica vinculada als ODS de manera transversal, sota el lema: “L’aigua com a bé comú”.

Durant quatre dies i amb la tant necessària pluja com a rerefons, la carpa del Parc de Pompeu Fabra va acollir activitats diverses adreçades tots els públics.

Els tallers matinals van ser especialment concorreguts, generant espais d’aprenentatge vivencial del nostre entorn, concretament sobre les plantes silvestres i aquàtiques i el peix de proximitat. Cal destacar també les activitats fetes prèviament a la Fira per a “escalfar motors”: el taller d’elaboració de ratafia, el cinefòrum amb tastet de productes locals, la neteja de brossa de la riera de Vallforners, el programa de ràdio especial “Les dones i els dies: Al Vallès les dones fan la revolució” de Catalunya Ràdio sobre projectes emprenedors locals agroecològics amb dones al capdavant i la inauguració d’un mural commemoratiu de gran format per a posar en valor el sector primari i la seva tasca ingent per a defensar i preservar el territori.

El programa ODS de la FICARD vol territorialitzar els ODS i apropar-los a la ciutadania a peu de carrer, en un esdeveniment de gran afluència i participació de públic divers, i així sensibilitzar i reforçar la capacitat de resposta des de l’àmbit local als reptes actuals en un context d’emergència climàtica.

RTV Cardedeu ha realitzat un vídeo sobre les activitats realitzades a l’entorn dels ODS a la Fira de Sant Isidre: https://www.youtube.com/watch?v=itcFwXwEN5s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seguiu-nos a xarxes per a no perdre ni gota!

Instagram: @cardedeu_agroecologic

Twitter: @AgroecoCarde10