Es crea una nova cooperativa gràcies al servei Punt ESS

Creació nova cooperativa Punt ESS Cardedeu CSETCEl servei d’assessorament Punt ESS del CSETC – Ajuntament de Cardedeu, ha acompanyat i permès el procés de creació d’una nova empresa cooperativa de Cardedeu: Espavil.Cat. El dimecres 2 de desembre a les 12h al Jardí Lluís Companys -davant el CSETC- se’n farà la presentació pública.

El servei Punt ESS assessora  projectes de l’Economia Social i Solidària en la seva creació i consolidació com a iniciatives viables, adaptant-se al màxim a les necessitats de cada cas. Així doncs, es treballen els aspectes socials, econòmics i legals per garantir l’èxit del projecte i acompanyar-lo en el seu procés de millora.

Com a punt important, cal destacar que el Punt ESS cobreix tots els costos de creació d’una cooperativa, des de l’assessorament legal i creació d’estatuts fins als tràmits d’alta com a empresa. Aquest fet facilita encara més l’impuls d’aquells projectes que opten per l’Economia Social i Solidària.

Des de la seva creació l’any 2019, el Punt ESS ha assessorat 40 projectes locals i s’han fet un total de 135 sessions d’assessorament. Aquests acompanyaments, complementats amb formacions específiques pel tercer sector, han ajudat aquests projectes a millorar el seu funcionament, a ajustar-se a les novetats normatives i en definitiva a enfortir el sector que representen.

La cooperativa recentment creada, Espavil.Coop, és una empresa de Cardedeu dedicada a la promoció dels productes del territori i està lligada al coneixement del territori mitjançant el turisme de proximitat. La seva transformació a cooperativa s’ha realitzat el novembre del 2020 després d’un procés d’acompanyament amb el Punt ESS.